Noutăți
În atenția candidaților care susțin inspecția la clasă la disciplinele Istorie, Chimie, Ed. Fizică, Limba Franceză, Limba Română, Limba Engleză.
Instruirea candidaților va avea loc Marți, 24 Mai 2022, după cum urmează:
- 13:00 - 13:30 - Candidații de la disciplinele Chimie și Limba Română.
- 13:45 - 14:15 - Candidații de la disciplinele Istorie și Limba Engleză.
- 14:30 - 15:00 - Candidații de la disciplinele Limba Franceză și Ed. Fizică.
Instruirea va avea loc la Sala 4 intrarea de la elevi (gardian).

Astăzi, 23 mai 2022, ora 14:00, se va desfășura, sub egida Zilelor Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, un eveniment devenit tradiție a instituției, Simpozionul „Valențe europene în educație”, ediția a XV-a, secțiunea cadre didactice și secțiunea elevi.
Gazda evenimentului este Muzeul Național al Literaturii Române Iași, prin Casa Muzeelor (sala de conferințe).
Parteneri în derularea activității sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Consiliul Școlar al Elevilor – CNGI și Asociația ELPAR Iași.
REPARTIZARE ELEVI PARTICIPANȚI LA OLIMPIADA ȘTIINȚE PENTRU JUNIORI - ETAPA JUDEȚEANĂ, 28.05.2022
Elevii participanți la Olimpiada Științe pentru Juniori, vor fi repartizați în Sala 1 de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Iași
- Olimpiada se va desfășura la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Iași, în data de 28.05.2022, cu prezență fizică.
- Olimpiada Științe pentru Juniori este o competiție interdisciplinară care vizează disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică și care se adresează elevilor din învățământul obligatoriu, de regulă elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a, cu respectarea condiției ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie 2022.
- La competiție pot participa elevii de la învățământul de stat și de la învățământul particular.
- Listele cu repartizarea elevilor în săli, vor fi postate pe site-ul școlii (nenominal) și la avizierul școlii organizatoare (nominal), vineri, 27.05.2022.
- Accesul elevilor în săli se va face în intervalul orar: 9-9.30. Proba se va desfășura începând cu ora 10.00 și va dura 3 ore.
- Elevii vor deține cartea de identitate sau carnetul de elev cu fotografia personală, vizat la zi și pot utiliza un calculator neprogramabil.
- La etapa națională se pot califica doar candidații care au obținut 50% din punctajul maxim de 100 puncte.
- Fiecare inspectorat școlar județean, respectiv, fiecare sector al municipiului București primește, din oficiu, câte două locuri pentru etapa națională a olimpiadei interdisciplinare, pe care se califică primii clasaţi în ierarhia judeţului/a sectorului municipiului Bucureşti.
- Pentru participarea la etapa națională a olimpiadei de științe pentru juniori se alocă suplimentar 23 de locuri pe care se califică candidații plasați pe primele 23 de poziții, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național.
- Candidații care au obținut punctaje egale la etapa județeană şi se află în situaţia calificării pentru etapa națională a olimpiadei pe locurile atribuite vor fi departajaţi utilizându-se următoarele criterii:
- punctajul mai mare obținut la proba de chimie;
- punctajul mai mare obținut la proba de fizică;
- punctajul mai mare obținut la proba de biologie-subiectul probleme.
În cazul în care, după aplicarea celor trei criterii de departajare, precizate anterior, se menține egalitatea, elevii se califică la etapa națională
- Informații suplimentare legate desfășurarea olimpiadei (cum ar fi programa de concurs) se găsesc în Regulamentul specific al olimpiadei.
CERERE-TIP_CLSPRG_2022_ETAPA_I format docx sau pdf
Calendar înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2022 - 2023
Evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor în vederea înscrierii în învățământul primar
Model de cerere pentru evaluarea dezvoltării copiilor_Anexa 2
Acte necesare înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2022 - 2023