În atenția absolvenților de clasa a XII-a

Absolvenții claselor a XII-a de la Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași vor susține probele scrise de la Bacalaureat 2023 la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Iaşi.
Conform OME nr. 5242/31.08.2022 cu privire la organizarea și desfășurarea examenului național de Bacalaureat 2023 și a Calendarului examenului național de bacalaureat 2023, absolvenții claselor a XII-a vor susține probele scrise în funcție de filiera, profilul și specializarea absolvită, astfel:
Luni, 26 iunie 2023, Proba Ea) – Limba și literatura română;
Marți, 27 iunie 2023, Proba Ec) – proba obligatorie a profilului – Matematică/Istorie;
Miercuri, 28 iunie 2023, Proba Ed) – proba la alegere a profilului și specializării.
Elevii vor fi prezenți în sălile de examen în fiecare zi a probei cel târziu până la ora 8.30 și se vor legitima pe baza unui document de identitate (carte de identitate, pașaport).
Vor utiliza pix/stilou cu pastă/cerneală albastră și creion negru pentru scheme, desene, grafice, etc.
Nu vor folosi instrumente de scris de tip Frixion și nici corectoare de tip pic sau pastă albă: orice corectură se face conform metodologiei de examen.
Ora începerii probelor este ora 9.00.
Durata probei – 3 ore.
Repartizarea pe săli de examen se va afișa cu 24 de ore înaintea fiecărei probe scrise la avizierul Colegiului Național “Mihai Eminescu” Iași. În afara actului de identitate și a ustensilelor de scris, toate celelalte materiale vor fi depuse la sala de bagaje care va fi anunțată odată cu repartizarea pe săli.
Mult succes!